Du côté de chez les Michels, de fictie neemt het over

unnamed-1

Het heeft enige overreding gekost, de premier wou eerst niet mee maar de kogel is door de kerk: Mohamed Abdeslam, broer van wordt met ingang van 14 april geëngageerd als bodyguard. Officieus is hij mijn Arabische tolk. Op de markt van Kuregem wil ik dit weekend met de moeders van alle kutmarokkaantjes praten. Het is mijn heilige overtuiging dat ze mij iets te vertellen hebben en dat hun invloed op het grut niet te onderschatten is. Zelf ben ik in een matriarchaat groot geworden: moeder, tantes, grootmoeder, bedover- groottantes. Kijk maar eens naar The Spopranos heb ik de premier gepareerd: van wie is Tony bang, van niemand behalve zijn vrouw. Ik zag een siddering door zijn lijf gaan. Volgens mij ligt Michel behoorlijk onder de sloef.

Ik kan het weten want ik ben ’s avonds ook babysitter ten huize de Michels kwestie dat Charles en Amelie nog even een frisse neus kunnen halen. Ieder die met een 5 maanden oude boorling opgescheept zit, weet wat ik bedoel met die neus. Dit geheel terzijde, alhoewel.

De idee voor een burgemeesterconferentie in Hertoginnedal valt iets moeilijker uit dan verwacht. Tal van burgemeesters blijken ongesteld of dienen dringen tegen de pokken, mazelen en het schurft ingeënt te worden volgens de doktersbriefjes. Of het zou moeten zijn dat ze stiekem moonlighten by Belgocontrol. Burgemeester verdienen nauwelijks het zout in de brokkenpap. Heb een voorstel klaar voor een burgemeester-oprot-premie: vervroegd pensioen op 55 zodat ze hun bijjob als vliegverkeersleider ter harte kunnen nemen.

Olivier Mangin en Mayeur in de controletoren van Zaventem. Spreken geen Engels, bonjour les dégats maar Brussel kan er alleen maar beter van worden. Het plan voorgelegd aan Vice-eersteminister en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, belast met de Regie der Gebouwen Jan Jambon bij een lunch ( met alleen maar belegde broodjes met pata negra, prosciutto credo en cotto en gandaham). Jan gaat het bekijken had blijkbaar de alimentaire knipoog op zijn bord begrepen, met hamvraag in de ogen. De majordomus heeft de resterende broodjes netjes ingepakt en de doggy bag aan Jambon meegegeven. Het is feest bij de Jambontjes vanavond.

Hans Bonte ondertussen aan boord gehesen, twee Westvlaamse handen op een buik dat kan werken. Hou de pers voorlopig op een afstand. Met uitzondering van Liesbeth Indeherberge want als die haar verslag afmaakt met : “dit was Liesbeth in de herberg over naar de studio” gaan alle wenkbrauwen in de hoogte.

Enfin ik blaas hier in Grez-d’oiseau de bellen in het bad en Michel Junior kirt dat het een aard heeft. Nog vlug de hemden van Charles strijken en morgen naar de Lidl met Amelie want in het weekend komt Rudi Vervoort op bezoek. Varkentje wassen en dan op de barbecue. To morgen…..