ja hoor, de koningin onder de winterschotels maar verrijkt met champignons en spinazie

6 plakken gekookte ham
6 kleine witlofstruikjes
250 gr champignons de paris
250 gr spinazie
olijfolie
2 plakken gouda

bechamel:
50 gr boter
50 gr bloem
2 dl melk
zout peper muskaatnoot

witloof aanstoven in pan zonder zijn harde kern, bestrooien met wat bruine suiker en laten garen onder deksel ( beetje water bij, stoomt aardig)

champignons in kwartje in boter/olijfolie bruinen (beetje kalfsfond en onder dek garen niet te lang)

spinaziebladen van de nerven halen, wassen en iets meer dan blancheren à l’anglaise ( kokend gezouten water) en laten uitdruipen;

gefruit witloof in de ham rollen, in een vuurvaste schikken
champignons en spinazie rondom rond schikken en bechamel storten ( wel de jus van champ. & witloof in de bechamel verwerken)

afwerken met gesnipperde goudakaas

in een hete oven 200° half uurtje en dan de grill indien geen kleur

Advertenties