Tags

, , ,

Teken de petitie:https://www.gopetition.com/petitions/brupol-now-tout-de-suite-nu.html
‘Onfatsoenlijk om fusie Brusselse politiezones week na aanslagen op tafel te leggen’  
22/11/15

Bovenstaande uitspraak is van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) . Die blijft gekant tegen een fusie van de Brusselse politiezones. De Vlaamse partijen in het Brussels Parlement legden die fusie opnieuw op tafel, maar de Franstalige politici wilden er blijkbaar niet van weten. Daarom ook onderstaande  oproep à nos amis francophones….

Screen Shot 2016-03-25 at 15.35.46

Enter a caption

 

Volgens Vervoort is het voorstel uit communautaire overwegingen is ingegeven . Bovendien zou een fusie van de politiezones ook de deur zou openzetten voor een fusie van de gemeenten, waar hij ook tegen gekant is.

In een interview met Knack noemde professor Herman Matthijs (UGent en VUB) het nog een ‘fundamenteel probleem’ dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uit zes politiezones bestaat. ‘Dat bevordert de werking zeker niet,’ dixit Matthijs. ‘Door de politiehervorming is de lokale politie verbonden met de burgemeester. Het gevolg is dat de werking van de politie in grote mate afhangt van de belangen en interesses van die burgemeester. Er moet in Brussel dan ook zonder aarzeling werk worden gemaakt van een fusie van al die korpsen tot één korps, dat onder het beheer komt van het Brusselse gewest.’

Zo’n fusie ligt volgens Matthijs echter moeilijk in het Brusselse politieke landschap waar de 19 gemeenten alles domineren en de Vlaamse invloed vrij klein is. ‘Dat het mogelijk is, blijkt uit de succesvolle fusie van de Brusselse brandweer na de brand van 1967 in de Innovation.’

‘In een grote stad vereist een gecoördineerd lokaal veiligheidsbeleid een eengemaakt politiekorps. Dat werkt goed in onder meer New York met de NYPD en in Londen met de Metropolitan Police. Ook de Brusselse politie moet zo worden georganiseerd. Of gaan we wachten tot er in de hoofdstad van Europa een moordende aanslag met vele doden plaatsvindt zoals in Parijs?’


Ondertussen weten we bater. De Brusselse politici zien de bui hangen: die politiezones en gemeentelijke autonomie zijn niet langer te verdedigen. Ze zwijgen echter zedig.

Als wij nu eens de stilte verbreken en ze een ‘platform’ geven om daar verandering en dus één politiek zone in te brengen.

Screen Shot 2016-03-25 at 08.41.32Uw stem op de gelegenheidssite https://www.facebook.com/Brupolnu-1696574073948745/ kan verandering brengen. Aarzel dus niet ga naar BRUPOLNU en zeg uw gedacht.

Advertenties