Tags

, , , ,

xxl

2.  Andermaal hebben we iemand gevonden dankzij een toevalstreffer: de taxichauffeur. Dat zegt veel over de intelligence.

3.  Als ISIS hier achter zit dan is de aanslag geen represaille voor Salah’s gevangenneming maar uit schrik dat die informatie zou geven en daarom werden de geplande aanslagen vervroegd.

4. De idee dat Brussel nooit aangevallen zou worden omdat ze hier hun netwerk, safehouses en dergelijke hadden is een misvatting. Thuismatchern zijn hun niet vreemd.

5. Steeds meer van die veronderstelde kamikazes leggen ‘in te act’ hun bommengordel af. Belgische leden van de IS-club worden onbetrouwbaarder ( details opeisingen komen niet overeen met forensisch onderzoek).


6.  De veiligheidsniveau-regeling van drie naar vier en weerom en de adviezen veranderend per uur of minuut zijn verwarrend, ongeloofwaardig en dus obsoleet, zeg maar onnodig tergend.

7. De metro en zelfs een bus is een ‘ideaal’ target. Je kan van Molenbeek Zwarte Vijvers zo het hart van de stad in. Verwonderlijk dat het zo lang geduurd heeft voor dit benut werd en we gaan beseffen dat de MIVB de gedroomde ‘dienstverlener’ is.

8.  We gaan waarschijnlijk draconische veiligheidsmaatregelen krijgen of toch voorstellen in die zin. Er is maar een weg: openbare ruimtes blijven openbare ruimtes anders zijn we verkeerd bezig.

9. De aanwezigheid van militairen is louter symbolisch, sympathiek , comforting maar totaal niet ontradend.

10.  De media-aandacht is overdonderend maar ook overkill. VRT had minstens op Canvas een alternatief kunnen geven om relaxed de nacht in te gaan.

Advertenties