Tags

, ,

“Het is straks Pasen, op een klokkenluider min of meer zal het niet aankomen.”

Vorige vrijdag hebben we dus de meest gezochte terrorist van Europa (six) gevat. Laat ons wel wezen als we die toevalstreffer in Vorst niet hadden gehad was hij nog altijd op vrije voeten. Tot daar aantoe maar wat gaan we met die jongen doen. In het gevang steken, ondervragen en hem uitleveren aan Frankrijk. Ondertussen is Salah niet van de buis en het radiogeruis te branden. Salam in het ziekenhuis, Salam wil niet naar Frankrijk, Salam krijgt een advocaat, Salam moet naar Frankrijk, Salam wil de klokken luiden: het is straks Pasen.

Ik zou, maar wie ben ik, die jongen meteen uitleveren en hem zo weinig mogelijk air play geven. Dat we nu niet doen alsof we Bin Laden een tweede keer- en nog wel levend, opgepakt zouden hebben.

De Bio van Salam leest als een stationsroman. Net de technische humaniora afgemaakt, werkt bij de MIVB aan de trams ( zijn we daar aan een bomaanslag ontsnapt), verdoet zijn dagen in de bar van zijn broer, zit achter de wijven, aan de drank en de drugs tot hij tot inkeer komt: hij radicaliseert.

Hij is in Syrië geweest zonder merkwaardig palmares want het is dan weer een andere broer die daar de show steelt.

Terug bereidt hij de Parijse aanslag voor, ten minste dat is wat wij te horen krijgen. Zeggen en schrijven: hij blaast zichzelf niet op in het Stade de France, ook niet buiten het Stade France en  ook niet in de rest van Parijs. Terwijl dat toch wel de bedoeling was.  Zijn kompanen leveren ‘uitstekend’ werk en zelf staat hij na middernacht huilend te bellen naar zijn kameraden in Brussel of ze hem kunnen komen halen. 

Als ik ook maar wat te zeggen zou hebben bij IS dan zou ik gewagen van een ‘mietje’  dusdanig dat we daar geen kruit moeten aan verspillen maar een tweede sollicitatie zit er niet in.  Die zal zich op termijn zonder verzet uitleveren aan de ordediensten en hij is nu al de risee van  de hele terroristische wereld.  Zouden we geen communique verspreiden waarin we iedere betrokkenheid met hem ontkennen en als dusdanig afstand nemen van zijn daden ( twee hotelkamers geboekt en een auto gehuurd *).

Daar zitten we dan niet met het neusje maar met het welwillend kontje van de zalm. (Ja een woordspeling want na de aanslag in Parijs verspreide zich de mare dat Salam geen onbekende was in de Brusselse gay scene. Hoeveel inspecteurs hebben niet een hele nacht aan de toog van een Brusselse homobar moeten toeven in het kader van het onderzoek).  We gaan die jongen en zijn eventuele getuigenissen gretig aanhoren maar niet alvorens een saga aan verhalen te verteren, te beginnen met Sven Marie. Nee geen West-Vlaamse die haar naam achterstevoren uitspreekt maar een top-advocaat. Als je het maar bruin genoeg bakt krijg je in advocaten land altijd boter bij de vis. Sven gaan het zelfs gratis doen. Kreeg meteen te maken met een loslippige Franse procureur die voor de biecht en uit het onderzoek sprak en kan dus straks procedurefout pleiten.

Het is mijn en uw schuld want wij willen alles en zo liefst nog meer dan alles horen. De media: they are just feeding the beast. Reken maar op uitzonderlijke, nieuwe, onthullende beelden.  En dat liggend aan het infuus van een bakster op niveau 3/4. Geruisloos zullen passeren: 7 miljard voor Turkije, 3 miljard voor de N-VA allemaal opgehoest door Europa en België: dus U en ik. Met dank aan dat joenk. Will Tura zong het al: Salah ermee, Salah ermee en wees daarom niet boos….

*Uit een persbericht geplukt : De 26-jarige Abdeslam was in november betrokken bij de bloedige aanslagen in Parijs. Hij heeft onder meer de auto gehuurd waarmee een groepje terroristen naar de Parijse concertzaal Bataclan ging om er een bloedbad aan te richten. Hij is na de aanslagen door twee vrienden opgehaald en naar België teruggegaan. De jihadist zou mogelijk ook een zelfmoordterrorist zijn geweest die uiteindelijk ervan af zag zich op te blazen.

Advertenties