Jongens van 36
27/03/2010
Picture 46
Jongens van 36, dat zijn de ergste die er zijn. Jongens van 36 carrière dat boomt, heeft kindjes en een vrouw en iedereen moet weten hoe goed het met ze gaat.

Ze zijn aandoenlijk, vooral omdat ik zelf 36 ben geweest en onuitstaanbaar trots op wat ik deed. Godzijdank loosde ik mijn eigen lof alleen in kroegen en mag ik er niet aan denken dat er toen Facebook zou geweest zijn.

Op zesendertig gaat het nog een tijdje door. Je verzamelt honderden vrienden op sociale netwerken, je stuurt foto’s mobiel naar twitter telkens je een scheet laat of iets anders waar je de beste in bent. Après nous le déluge.

En dan gaat het even minder of helemaal bergaf met de zaak met de vrouw en al de rest. En je weet bij god niet hoe je dat moet gaan melden op de fora waar je altijd zo stralend enthousiast bent verschenen. None of their business.

Sommigen verdwijnen en komen nooit meer terug maar andere soldiers never die. Op een dag hebben ze geleerd hoe ze hun ego voortaan in de vestiaire kunnen laten en niet meer hoeven te pronken met de paar veren die ze nog in hun gat hadden. It is the way of all flesh.

Dus opgepast voor jongens van 36 meisjes ze zijn verraderlijk aantrekkelijk, goed van oren en poten en wat er tussen zit. Ze kussen je de hemel in terwijl ze hun oogblik houden op hun mobieltjes voor boodschappen van het thuisfront. Er lonken citytrips, geknepen uit hun overvolle agenda’s, last minute instructies, rendez-vous hotels en parenclubs. Nirwana’s en Walhala’s. Ze zijn zo lief en part-time attent, door het leven verwend maar vervaarlijk gevaarlijk.

Later veel later kom je ze terug tegen, gelouterd wijzer en grijzer. En soms nog met de vonk van vroeger in de ogen. Jongens van vijftig, pas op: à votre propre risque et péril, op eigen risico te betreden…

Advertenties