Tags

, , ,

2819382189

Naar schatting 40.000 gepensioneerden brengen hun dagen in een buitenland door. Hoeveel daarvan nog een brugpensioen genieten is niet bekend. Grove schatting 5 procent. Een paar duizend misschien. Die moeten dus terug in België komen wonen.
Het is van de Congocrisis geleden dat we nog zoveel landgenoten hebben moeten repatriëren. De vraag is : hoe gaan we dat aanpakken. Zeer zeker, gefaseerd en met zachte hand.

Laatst hoorde ik dat we 25 ongewenste asielzoekers per dag uitwijzen. Die gaan -neem ik aan; op een retourvlucht, enkele reis. Zou het dus niet verstandig zijn om die lege stoel op de terugvlucht alvast te boeken voor een uitgeweken brugzelfstandige vooraleer we oude Herculessen gaan inzetten om de hele meute naar hier te krijgen.
Niet dat we daarmee onze demografische groei gaan stimuleren, een brug-p recreëert nauwelijks of niet maar dan riskeren we toch geen negatief saldo.

Hoe herken je een brug-p: aan de BVBA in zijn achtertuin. Dus toch maar drones inzetten voor een snelle detectie en aanleg van terugvlucht-wachtlijsten. . Toch even ook nog in Van Dale kijken wat je met een brug kan doen: ophalen of neerhalen, ok; opblazen als het moet maar terughalen is er niet bij.

Stellen dan ook voor om het voortaan over een brugtevergepensioneerde te hebben.

Advertenties