Tags

, , ,

Obscuur

De nieuwe regering, wel ik heb maar één woord: obscuur. Het lachen en nhet huilen nabij als een hoofdredacteur minister wordt. Magie tot daar aan toe, ten minste iemand die een en ander zal uitdokteren. Geen grapjes over haar figuur, een geisha in een al even overjaars mannenboudoir. De N-VA-mannetjes krijgen het voordeel van de twijfel, het kunnen niet allemaal Bourgeois zijn. Vreemd dat de aanvallen op Janbon en die andere jongen van de CD&V komen. En voor de rest moet de oppositie gewoon zijn werk doen in plaats van doopcelen te lichten en verdachtmaking te verspreiden.
BELGIUM ANTWERP MUNICIPAL AND PROVINCIAL ELECTIONS EVENING CITY HALLHet programma van Michel junior is Tatcheriaans en vooral niet bevlogen. Het is een zakenkabinet dat zijn beleid eerder op het schoon verdiep dan wel in het parlement zal declareren. BDW heeft zijn stromannen uitgezet en geeft ons het nazien in een Porsche. Ik verzeker u nadat Bart in de bolide van zijn adviseur gestapt is heeft die het meteen op een wedden dat gezet. “Je kar tot de nok vol Veuve Cliqout als er morgen niks over jouw en je Porsche verschijnt”. Dat mannetje is ondertussen de kabinetschef van seigneur Janbon. Dat is pas een obscuur figuur. Dat Douglas Deconinck daar maar eens zijn tanden in zet. De N-VA goes belgian? Er is geen verborgen agenda: het Belgische koppel kan pas scheiden als elke partner zijn zaakjes op orde heeft.

Als de scheiding er komt zal het er een zijn zonder alimentatie. Di Rupo heeft zich in Wallonië verschanst want die ziet de bui hangen. Hoe lang Michel I het trekt? of heel kort of de termijn uit. Maar het succesverhaal van de N-VA is ten einde; lekker is een vinger lang. Al wie nu rücksichtsloos regeert wordt straks electoraal afgestraft. Vreemd ook die veronderstelde communautaire vrede, naar waarheid een tikkende tijdbom. Dat weet de N-VA: desnoods ontploft België maar niet voor het slagveld in stelling is gebracht. In Antwerpen zit een man die een ingenieuze guerrilla bedacht en die minutieus ten uitvoer zal brengen.

Advertenties