Tags

,

Wim De Vilder vroeg in 2010 aan acht prominente Belgen hoe ze zichzelf en België zien in het jaar 2015. En het ging ook over de vraag of België dan nog zou bestaan. De uitslag van de verkiezingen van 2014 was zonder meer een toetssteen maar wij brengen nu al de gevolgen van die verkiezingsuitslag en dus de antwoorden op de vragen van De Vilder. Verkiezingen zijn een neus lang, verder kijken is de boodschap. Die verkiezingsuitslag was een nul op rekest voor alle partijen maar meer dan dat desastreus plebiciet brachten de opeenvolgende bankencrisis, ineenstuiken van de eenheidsmunt, de wereldeconomie en de Europese Gemeenschap zelve ons land in een total nieuwe configuratie. Leest u maar……

images-5
Zal België nog bestaan?
Ja het land zal nog bestaan maar België is één grote Babylonische enclave en vrijhaven binnen het voormalige Fort Europa. De jaren van onbestuurbaarheid en communautair gestoethaspel zijn ondergesneeuwd èn door het ineenstorten van het economische systeem èn de nooit vermoede gevolgen van een demografische explosie.
Tal van migrantenjongeren hebben hun studies met vrucht afgemaakt en een gezin gesticht. Ze zorgen voor een geboorteoverschot en het stopzetten van de vergrijzing. Ze bekleden sleutelfuncties in het sociale, culturele en politieke leven. Het gaat niet om een paar arrivisten op lijsten van partijen maar een armada van intellectueel gevormde jongeren die onopgemerkt een onderstroom teweegbrachten in de maatschappij. Het zijn overigens niet de kutmarokkaantjes maar de kutbelgjes die voor overlast zorgen in concentratiewijken, in Antwerpen, Brasschaat en Brugge.

Premier, die behalve Nederlands en Frans ook Marokkaans en Rif spreekt.
De migrantengemeenschap heeft haar zaakjes op orde, en is klaar om politieke verantwoordelijkheid op te nemen. De verkiezingen zijn in 2014 dan wel niet gewonnen door homogene migrantenpartijen maar ze hebben wel enorm gescoord en worden ‘incontournable’ .
Vlaanderen heeft minstens drie twintigers-ministers van allochtone origine en had ei zo na een premier, die behalve Nederlands en Frans ook Marokkaans en Rif spreekt. Er is sprake van een momentum. De parallellen met Obama zijn niet uit de lucht en een totaal verschrompeld Vlaams blok heeft nog vier verkozenen.
Berlaymont wordt gigantisch Eroscentrum
Die onderstroom is de politici aanvankelijk totaal ontgaan, gefocused als ze waren op flitspalen, transfers, probleemjongeren, voorlopige twaalfden en borrelhapjes. Ergens is een cloon van Malcolm x of een Martin Luther King opgestaan, die iets geroepen heeft in de zin van : I have a dream.

Volkswagen-Vorst en Ford-Genk hebben hun deuren gesloten
In de slipstream van de remonte van de migranten hebben ook vluchtelingen een solide verankering gekregen. Het zijn vlotte inburgeraars gebleken die jobs innemen die geen enkele Belg nog wil doen.
Werkloosheid treft vooral autochtonen temeer daar de overheid geen levenslange garanties meer geeft aan zijn ambtenaren. Volkswagen-Vorst en Ford-Genk hebben hun deuren gesloten en alleen op de voormalige site van Opel Antwerpen is nog enigszins sprake van autoproductie. In 2015 is daar; ondanks tegenberichten een Chinese investeerder begonnen met de assemblage van hydrogene auto’s voornamelijk bedoeld voor de uitvoer. Het moge duidelijk wezen: Vlaanderen en ook Wallonië liggen op hun gat.

België is niet het enige land dat aan vlijt ten onder gegaan is. Het zal wel symbolisch zijn dat het parlementaire Europese halfrond en het Berlaymontgebouw rijp zijn voor de sloop en voorlopig gebruikt worden als, respectievelijk de grootse tweedehands- en ruilbeurs van Europa en een gigantisch eroscentrum.

Brussels is Pumpkincity
Eind 2014 is, na een nieuwe bankencrisis, het hele financiële systeem ingestort en daarmee kwam meteen ook een einde aan de goudstandaard, de beurs en het uitdrukken van welvaart en welzijn via het BNP. België is van alle Europese landen het minst geraakt door deze economische meltdown. Typisch een natie van plantrekkers heeft België zich staande gehouden in de chaos die volgde op wat sommigen het einde van het kapitalisme noemden.
Vlooienmarkten, boerenmarkten, recyclage en tweedehands zijn in, meer nog België is in heel Europa vermaard voor zijn parallelle economie en het zwartwerk. We zijn het wereldcentrum van smokkel en namaak want ondertussen hebben de Nieuwe Belgen in tegenstelling tot hun politieke mandatarissen niet stil gezeten. De Albanese maffia is vanuit de koterijen van de rue de Brabant, aan het Brusselse noordstation, doorgestoten in alle geledingen van de samenleving. De Polen en de Roemenen hebben de bouwsector ingepalmd. Er wordt wat geschacherd en niet langer en alleen op de place jeu de balles, onder het Justitiepaleis in Brussel. Stadsbewoners zijn massaal teruggekeerd naar het platteland, kleinschalige landbouw kent een boom en zelfs in voor- en stadstuinen zijn bloemen door essentiële groenten vervangen. Brussel is overwoekerd door een pompoencultuur. Brussels is Pumpkin city.
BVC Beweging Verlicht Christendom
De communautaire strijdbijl is voorlopig zo niet definitief begraven. Vlamingen en Walen hebben wel iets anders aan hun hoofd dan elkaar te jennen. De soort lijkt wel bedreigd, nationalisten verplaatsen het geweer van schouder. België is Babylon, een plek waar de taalstrijd plaats gemaakt heeft voor een gigantische maar weldoende spraakverwarring. België is het kloppende en exotische hart van een Europa waar de voormalige lidstaten, na het opheffen van de eenheidsmunt- en markt met de eigen nationale munt betalen en de oude staatsgrenzen weer bemand zijn.

 

Einde van de mobiele telefonie

Wat niet voor mogelijk gehouden werd is bewaarheid: er is alleen nog vaste telefonie en één nationale televisiezender, zonder reclame die om elf uur afsluit met de nationale hymne. Lifestyle is passé en er wordt niet langer meer voor de show maar alleen nog in de beslotenheid van de keuken gekookt.
En wat de rest van De Vilders vragen betreft kunnen we kort zijn. De katholieke kerk is versplinterd tot een panoplie van ‘christengemeenschappen’ gaande van leonardisten, kristenen voor socialisme en torfisten tot de BVC, Beweging Verlicht Christendom van voormalig papenvreter Etienne Vermeersch.
Seks en privacy zijn geen item meer want het World Wide Web is opgedoekt . Zeven van de acht prominente interviewies zijn spoorloos verdwenen en Wim de Vilder heeft een frituur in Tongeren.
p.s.
Berichtje op pagina vijf van DMS ( de krantencombinatie na de fusie van De Standaard en De Morgen):
Jef Vermassen eist in kort geding dat de uitzending van ‘Het jaar 2015’ alsnog de ether zou ingaan maar vangt bot.

Advertenties