Tags

, ,

Ragout van Pyrenees melklam

voor zes personen

Ingrediënten

– 1,5 kg onderrib/navarin van melklam
2014-04-17 11.24.58

 

 

 

 

 

 

 

– wortelen, peterselie, ajuin

IMG_0162

 

 

 

 

 

 

 

– geconcentreerde tomatenpuree,

IMG_0168

 

 

 

 

 

 

 

-peper, zout, bruine suiker, espilete, ras el hannou

2014-04-17 12.05.34

 

 

 

 

 

 

 

-kippenbouillon, blokje kippenbouillon en rode wijn

Bereiding

-Ik gebruik navarin van melklam  en trim de grote vetgedeeltes van die onderribbetjes .  Daarna worden die gebruind of in de pan of onder de grill. Reserveren en in de jus de ajuin fruiten met een schep of twee bruine suiker.

– Ribbetjes gaan in een stoofpot, bedek met de ajuin, een bundel steeltjes van de peterselie, wortel, kruiden naar smaak en dan gaat de bouillon en de rode wijn er over heen tot alles onder staat

2014-04-17 12.17.10

– pot in de oven, bedekt met gesulfuriseerd papier ( ik gebruik het papier van een broodzak).  160 graden voor twee à drie uur, tot het vlees loslaat van de beentjes.

– laten afkoelen ( een nacht) tot er een vetkorst op komt . Vetkorst verwijderen. Desgewenst de jus apart met een boter/bloem mix opdokken of een kopje room met losgeklopt ei toevoegen

noot: navarin kost ongeveer 10 Euro per kilo. Het gerecht is combineerbaar met een gratin dauphinois

 

 

En dan zou het er zo uit moeten zien. Succes!

10155229_10152390940261098_4348722935291478651_n

 

Advertenties