Tags

De NMBS voorziet langere reistijden voor hetzelfde tarief. Met de actie wil NMBS de reizigers, die voorheen rap rap ter bestemming gebracht werden en daar meteen uit de trein geflikkerd werden, een leuke attentie aanbieden.
Unknown-1
“We doen deze actie omdat reizigers bij NMBS voorop staan,” aldus de NMBS-woordvoerder. “Zij kunnen voortaan langer van hun reis in de comfortabele, warme trein genieten. Het is ook niet uitgesloten dat we op extra koude of hete dagen, treinstellen onverwachte stops laten maken. Daarvoor moeten we echter nog overleggen met Infrabel voor zover het netwerk dergelijke extra-stops aankan. Het zou sneu zijn om vertragingen te afficheren op de digitale borden in de stations als de trein dan toch nog op tijd komt. Ook moet vermeden worden dat treinen wier aankomst dermate uitloopt gelijk aankomen met de volgende reguliere vertrektijd. Overleg met de vakbonden is ook geboden. Stakingsacties krijgen dan natuurlijk een totaal nieuwe dimensie. Natuurlijk blijft het recht op stakingsacties onverminderd gelden. Desgevallend kunnen we de nieuwe service uiteraard niet garanderen. Sorry voor wie dan gewoon op het voorziene uur aankomt of vertrekt en ’s avonds gewoon zijn sloffen moet aanschieten en de zoveelste aflevering van thuis moet ondergaan….. ”

Of je als reiziger van deze langlopende actie zal kunnen genieten, blijft een verrassing. “Er wordt pas op het laatste moment omgeroepen of je een langere reis cadeau krijgt. Het moet een verrassing blijven.”

( bron: De Speld)

Advertenties