Tags

, , ,

Het jaar is nog niet begon of er is al ‘ophefmakend’ nieuws. Geen vrede in Syrië, geen doorbraak in het kankeronderzoek of een wietplantage in de serres van Laken. Nee een dronkenmanspraatje van een burgemeester die voor de gezelligheid van de nieuwjaarsborrel melde dat er geen alcoholcontroles waren. In Ninove of all places.
images
Ophef ook over die dwarsrijder die op de autostrade bestuurders de pas af snijdt, ten pas en ten onpas. Ophef, is zoiets als op je achterste poten staan terwijl je geen viervoeter bent. Laat ik stellen dat ik die dashboard-cineasten al even zeer wantrouw als de geviseerde boosdoener.

Wat kan het me maken die slip of the tongue in Ninove mij maken. Terecht dat Milquet daar geen halszaak van maakt en evenzeer hoera voor de politierechter die fijntjes aanstipt dat de dwarsrijder door de airplay op Facebook misschien straks vrijuit gaat. We worden zo stilaan een volkje dat overal op de loer ligt, ieder met zijn smartphone of dashboarcam om zijn gelijk te halen of iets of wat te betekenen op de social networks, die dus allang niet ‘social’ meer zijn maar wel sjofel.

Allemaal licht ontvlambaar, met een kort lontje en zelden nog echt aanstekelijk, die Vlamingen.

Advertenties