Tags

, , , , , ,

Na de euforie, na de match tegen Kroatie, komt het bericht als een koude douche. De Rode Duivels kunnen niet rechtstreeks naar Brazilië.
images-5

De bondscoach zal deze middag op een personferentie nadere uitleg verstrekken bij het laatste obstakel dat zijn ploeg zal moeten nemen om aan het WK deel te nemen. Supporters en spelers hadden gehoopt dat ze na een gelijkspel of overwinning op de Kroaten rechtstreeks naar de cup zouden kunnen. Groot was de verbijstering toen bij het boeken van de tickets bleek dat er eerst nog een ommetje via Frankfurt moest gemaakt worden, desnoods via Mûnchen maar niet rechtstreeks vanuit Brussel naar Sao Polo.

Goed nieuws is dat na het inchecken in Zaventem de transfer in Duitsland geen verdere formaliteiten vraagt. Opluchting bij de spelerskern die aanvankelijk vreesde tegen Bayern München te moeten uitkomen maar nu samen met zijn valiezen Eintracht Frankfurt zal inpakken. Het Duitse elftal gaat dus wel rechtstreeks naar het WK.

Elio di Rupo heeft in een twitterboodschap opgeroepen om ook dit laatste obstakel ‘manmoedig’ te nemen en belooft tegen het WK 2018 te zorgen voor rechtstreekse vluchten naar Rusland.

Advertenties