Tags

, ,

Bramen groeien langs landweggetjes en spoorweg, appels vallen uit de bomen, het is tijd voor een crumble

-gemakkelijk
-snel
-niet duur
– en…bloody lekker

ingrediënten

Voor het kruimeldeeg
120g bloem
60g basterdsuiker
60g ongezouten boter op kamertemperatuur, in stukken gesneden

de compote
300g appels
30g ongezouten boter
30g rietsuiker
115g bramen
¼ theelepel gemalen kaneel

recipe-image-legacy-id--393505_11

Verwarm de oven voor op 190C/170C ventilator / gas 5. Tip de bloem en suiker in een grote kom. Voeg de boter bij de bloem en wrijf met je vingertoppen om een lichte breadcrumb textuur maken.

Snijd de appels in 2cm dobbelstenen. Doe ze in een vuurvaste schotel. Voeg de bramen en kaneel toe. Bedek bovenkant met de crumble, dan opwarmen in de oven gedurende 30 minuten. Serveer met vanille-ijs of met een mengsel van mascarpone, Griekse yoghurt en honing.

Opgepast, de crumble niet dood kneden stoppen van als het mengsel kruimelig wordt.
Citroen sprenkelen op de blokjes appel.
Je kan de crumble ook verrijken met müsli, amandelen of ander nootachtig iets.

Advertenties