Picture 2
Het begon met kroonprinses Elisabeth: “kroonprinses mag niet meer met haar ouders in het zelfde vliegtuig”. Naar waarheid mag een troonopvolger niet met de vorst in één vliegtuig. Dus Filip en Elisabeth ok maar ze mag nog wel met Mathilde.

Waarom ‘met haar ouders’, omdat dat iets meelijwekkender en absoluter klinkt. Maar daar houdt het niet op. Gisteravond in het Nederlandse actua-programma Nova: duizenden Egyptenaren staan al de hele dag op het Tahirplein. Tien seconden later verklaart de correspondent ter plekke dat ze nog maar net na zonsopgang zijn komen, opdagen. Het is daar bloedheet en het is Ramadam.

Maar nog veel erger is het jojo-en met de machinist van de Santiago-trein. Die wordt voortdurend onder arrest geplaatst door reporters die er onmiddellijk bij vertellen dat er nog niets geweten is over de precieze oorzaak van de hoge snelheid.

En op facebook hebben entoesiastelingen een kopie van ’s mans facebookpagina waarop hij jubelt over een vorig snelheidsrecord opnieuw gepost in een kersvers aangemaakte facebookaccount die zijn zelfde naam draagt. Alsof het record dat hij brak betrekking had op de ramptrein. Ja dat vinden mensen leuk.

Kijk overigens maar op deredactie.be: de machinist wordt naar de ziekenwagen begeleid met een bloeddoorlopen hoofd maar krijgt de vermelding: licht gewond.

Ik vind dat allemaal misselijk

Picture 36