fietsvlieg vakantie

Albert De Kaesstecker, de naam zegt u niets maar deze vlotte freelancer (55) is de tekstfixer voor Michel Wuyts tijdens de Tour de France. Telkens de tour zich aandient is hij de stille kracht achter de tourverslagen van Michel Wuyts. Een dood moment in de koers en Wuyts consulteert even zijn papiertjes: een chateau & relais in de buurt, een nieuwe stopplaats voor de TGV, een renner die in de buurt een optrekje of een vriendin heeft of zijn geboortestreek binnenfietst – geen nood, De Kaesstecker heeft er informatie over.

U bent dus andermaal ingehuurd als ghostwriter voor Wuyts tijdens de tour?

Dekaesstecker:
Zo kan u het stellen, ik ben tijdens de hele tour de tekstfixer zeker als het peleton gaat slabakken en er geen enkele valpartij is kan zo een live-verslag van meer dan twee uur een opkikker verdragen. Stel dus dat en renner in de slotrit en net voor de Arc de Triomphe nog even verkeerdelijk langs de Avenue Montaigne fietst dan heeft Michel meteen een item “De Avenue Montaigne is een van de chicste winkelstraten ter wereld. In deze laan staat van vrijwel alle grote namen een boetiek, zoals Versace, Gucci, Prada etc. De laan grenst aan de Avenue des Champs-Élysées bij het rond-point des Champs-Elysées.” Die kletst nog wat over de solden en tegen dan is de verdwaalde renner weer op de Champs Elysées.

-Dit jaar bent u opnieuw food&beverage en location manager voor Vive le Vélo en Karl Vanieuwkerke.
Dekaesstecker:
“Wel het moet zijn dat ze bij het Rekenhof ook http://www.sixlog.net gelezen hebben. Er werden in het VRT-rapport nogal wat vragen gesteld over mislopen inkomsten uit reclametestimonials en editorial copy tijdens de tour. Mijn contract met de VRT is wat dat betreft iets waterdichter dan het cocaïnealibi van Boonen: dus dit keer geen helikopter en geen villa. Ik slaap aan het voeteind van de lits jumeaux van Wuyts & Karl of in de camper van Lieven van Gils. Qua inkijk voor jullie verslagen kan dat wel tellen.”-Hoe is het werken met Karl.
Dekaesstecker:
“Karel is een West-Vlaming, woont in Diksmuide en heeft daar een boerderij en een stal met beesten en ook een vrouw. Wel, dat schept meteen een band. Wij zetten de tering naar de nering. Oké Wuyts die kan je nog bedotten en weereeens een chateau&relais in de uitzending sluizen maar Vannieuwkerke is gewoon professioneel, een vakman. Karl is de auteur van de mooiste editorials annex product placements ooit op de VRT: wijn, oesters, streekproducten, boeken van hemzelf en anderen hij sluit ze moeiteloos in Vive Le Vélo.
631px-2013_Tour_de_France_map

Nog een laatste vraag, wat is het meest opzienbarende in deze honderdste editie van de tour?

Dekaesstecker:
De honderdste tour heeft het record van de langste vluchten. De eerste ontsnapping gebeurt in de rit van Calvi naar Nice waarbij de renners hun stalen ros vervangen voor een zitje in een airbus. Ook de voorlaatste rit Genève-Versailles zal in economyclass betwist worden. Maar alle ogen zijn gericht op het koninginnenrit Bordeaux-Saint-Nazaire waarbij flink wat punten voor het klassement Airmiles verzameld kunnen worden. De drie vluchten samen goed voor 2500 kilometer maken ongeveer de helft van het parcours van de tour uit. Maar het moet gezegd er zit nogal variatie in: beklimmingen, afdalingen en vlakke ritten op 10.000 meter hoogte, dat is nog nooit gezien

Advertenties