Tags

, ,

DownloadedFile-5

Op 31 maart 1928, werd aan de heer Victor Simon, 125, rue du Polychène te Morlanwelz (België) een patent verleend voor een snelle zeef om groenten te pureren, onder het nummer 348610. De uitvinder stelde dat het apparaat in een minuut, de hoeveelheid groenten noodzakelijk voor een maaltijd van acht mensen kookklaar kon maken en dat met nalating van huid en schillen in de zeef door de neerwaartse werking van de drukveer. “Het apparaat is ook zeer solide, en leent zich voor de behandeling van een puree, compote, de voorbereiding van gebak en ga zo maar door, “lezen we in de inleiding van het octrooi.
De industriële exploitatie van deze uitvinding gebeurt vanaf 1929 door de NV “Simon & Denis”, in Carnières. De heren patenteren nog andere zeven ( de Fast Pass) en allerlei groenteraspen maar vijftig jaar later , op 6 maart 1978, gaat Simon &Denis roemloos ten onder in een faillissement.
Reclame_9
S&D had onder andere moeten aanzien hoe de roerzeef vlak voor de oorlog schaamteloos gekopieerd werd door ene meneer Mantelet die later onder de naam Moulinex zou opereren. Die identieke passe vite veroverde onder andere de Amerikaanse markt.

Voor meer informatie