Tags

, , ,

De nieuwsset van het TV1-journaal lijkt op een gerecycleerd BBL-kantoor met al dat groen en wit, ook hebben ze via de decorateliers van de VPRO de hand kunnen leggen op het experimentele videovenster uit “Keek op de week” van Van Kooten en De Bie.
Picture 7

Dat laatste was zijn tijd ver vooruit want de interviewee’s en stand ups kunnen rechtstreeks en letterlijk in de uitzending en de studio komen. Wij waren er in het één uur journaal getuige van hoe de Cypriotische betogers hun handen op de desk van Martine legden om hun eisen kracht bij te zetten. Martine gaf geen sjoege….
Picture 9

Tenzij die desk natuurlijk een reflecterend oppervlak zou hebben, maar dat zou een beetje sneu zijn: altijd maar beelden die van het scherm op de tafel aflopen. Vooral bij een Tsunami zou de schade niet te overzien zijn.

Hoewel, behalve de nieuwslezer-anchor is er geen mens in de nieuwe studio want de camera’s rijden op rails en worden computergestuurd. De vakbonden zwijgen als vermoord : het volstaat dat de anchor de sensor passeert en hij kan zo op antenne. Het zou me dus niet verbazen als straks een film onderbroken wordt en u rechtstreeks getuige kan zijn van hoe de poetsploeg de studio een beurt geeft.

Advertenties