Tags

, , ,

Focaccia
DownloadedFile
Dit focaccia recept is eenvoudig te maken en gemakkelijk aan te passen. Probeer het puur natuur of met toevoeging van kruiden zoals rozemarijn,tijm of misschien wat chilipeper. Schrik niet van de hoeveelheid water. Het deeg zal kleverig maar elastisch zijn. Zoniet krijg je gewoon brood ipv focaccia. Vergeet vooral niet de olijfolie aan het deeg toe te voegen! Succes….

ingrediënten
• 500g wit broodmeel
• 2 theelepels zout
• 2 zakjes gedroogde gist
• 2 el olijfolie
• 400ml koud water
• olijfolie,
• fijn zeezout

Bereidingswijze
1. Doe de bloem, zout, gist, olijfolie en 300ml van het water in een grote kom. Roer met uw hand of een houten lepel tot een deeg ,het deeg in de kom gedurende vijf minuten kneden, geleidelijk het resterende water toevoegen.
2. Strek het deeg met de hand in de kom, breng de zijkanten naar het midden, draai de kom 80 graden en herhaal het proces voor ongeveer vijf minuten.
3. Leg het deeg op een ingevette werkvlak en blijf kneden voor vijf minuten. Keer terug het deeg in de kom, dek af en laat rijzen tot het verdubbelt in omvang.

4. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in twee delen. Verdeel elk deel op een bakplaat, laat dan rijzen gedurende een uur.
5. Verwarm de oven voor op 220C/Gas 7. Besprenkel het brood met olie, bestrooi met fijn zeezout en bak in de oven gedurende 20 minuten. Haal het uit de oven en besprenkel met een beetje olijfolie en serveer

Advertenties