Tags

, , , , , ,

Laat ons de toestand eens overschouwen: de begroting is nog altijd niet spiersluitend en niet iedereen in de regering is het er over eens hoe dat moet bereikt worden. De indexsprong  overslaan of een BTW-herschikking om een miljard of wat te genereren. Politiek is zo iets als neuken,  wacht ik tot na je eisprong schat of geef ik je bruine een beurt.  Als ik er over na denk dan lijkt het alsof Di Rupo een regering op de been gebracht om alleen en exclusief  BHV te gangbangen en vervolgens op een regime van onthouding en over te schakelen. Masturbatie kan ook  en  daar maak je de slapende parlementshonden niet mee wakker. Als Tobback junior zegt dat hij de copulatie tussen NV-A en SP.A in Antwerpen in het oog zal houden dan denk ik dat hij als parlementariër beter het regeringswerk  kan uitvogelen. Kamerleden , voyeuristen, kijken alleen maar en nemen niet deel aan het esbattement . De senaat, een roedel eunuchen die zichzelf overbodig maken. De regering Di Rupo, een beetje zwanger van al die onvrijwillige zaadlozing in de media.

Ministers proberen een sociale en economische  Sudoku op te lossen. In de spelvakjes moeten prioriteiten op zo’n manier ingevuld  worden dat ze elk één keer in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom voorkomen. In een aantal vakjes zijn die al ingevuld. Daar kom je dus niet aan. Horizontaal en Verticaal staan voor sociaal en economisch. De negen prioriteiten zijn  werkgelegenheid, koopkracht, bescherming van de zwakkeren, jobs creëren,  de begroting in evenwicht houden,  internationaal concurentieel blijven, het regeerprogramma volgen, de regering niet laten vallen en de beste leerling van de Europese klas worden. Faites vos jeux, zegt de premier, rien ne va plus. Di Roupolette , uren spelplezier. Anderen die  dit lazen houden ook van Belgopoly en De Wever erger je niet (*)

(*) In het bekende De Wever Erger Je Niet! is het de bedoeling om er als eerste in te slagen om alle coalitiepartners  op het Schoon Verdiep te krijgen. Pas op voor de andere spelers, want zij kunnen jouw partners er ook weer afgooien.

Ook nog verkrijgbaar: Bart De BouwerAlles moet weg: het spel voor de kleinsten onder ons. Help sympathieke Bart bij het bruggen bouwen en dynamiteren, corridors ontmantelen en een doorbraak forceren op het terrein om dat daarna meteen te splitsen.

Advertenties