Tags

, ,

Maar om nu te zeggen dat ik een paar duizend Limburgers meteen een brugpensioen wil laten genieten: nee. Met alle sympathie (sum passin/ het delen van het leed) maar ik denk niet dat we daar de zaak mee oplossen en zeker niet dat we het veld daar mee zouden inspireren tot langer werken. Overigens zou ik ze niet te eten willen geven, zij die wonderlijk aan de arbeidswereld ontsnapt zijn door het over stag gaan van hun bedrijf. Voor sommigen, niet in Genk, was het hun natte droom.
Om maar te zeggen dat Limburg over een fantastische politieke taskforce beschikt maar ze moeten daar niet overdrijven: brugpensioen en ook nog eens Ford het loon laten doorbetalen tot het virtuele einde van de job.

Er staan 5.0000 directe jobs op de tocht en die zullen, zoveel is zeker, of gered of gecompenseerd worden. Maar die 5000 indirecte jobs in toelevering, zorg, catering en andere dienstverlening zijn stukken fragieler: een jaartje om hun klantenbestand te veranderen. Dat Genk straks niet de stad van de te vroeg uitgerangeerde vijftigers wordt die langs dichtgetimmerde vitrines moeten passeren en van lieverlee in Maasmechelen Village gaan shoppen.

First things first en nog eens: solidariteit tussen werknemers en zelfstandigen.