Tags

, ,

Twee broers in de journalistiek. De meest succesvolle neemt zijn onderdeur van een broertje op sleeptouw, sluist hem De Zevende dag en straks de Kruitfabriek binnen en nu publiceert het volleerd onderdeurtje zelf een boek over de koninklijke familie. Uiteraard vol onthullingen, met een niet-gerespecteerd embargo en alles dus wat de buzz kan maken rondom een non-event.

Hebt u uw exemplaar al besteld op Amazon? (). Heel bezwaarlijk is de getuigenis van een collega-journalist die mee op audiëntie ging bij de koning en niets van een emotioneel bekentenissen-interview weet. In de Kruitfabriek werd daar lacherig over gedaan: de verwarring tussen zich niets meer herinneren als zeker weten dat er niet over gesproken werd en zich niet meer kunnen herinneren OF er iets dergelijks gezegd is . En daarmee was voor Deborsu senior de kous af.  Een interview dat overigens als het toegestaan werd not done is want sorterend onder het colloque singulier waar niets kundig van gemaakt mag worden.

Na de politici legt een journalist de meest essentiële voorkomendheid naast zich neer. Weer een boek dat alle geruchten over vreemdgaan, gedwongen huwelijk, charismatisch geloof en anders geaardheid van hovelingen wind in de zeilen jaagt. Wat moet ik nog weten over de levende lijken van Laken, over de kutcapriolen van de Coburghs? Bespaar mij de vlijt van journalisten die hun erecties voor hun ballpoint sparen en boeken die al pulp zijn voor ze tot de zelfde substantie vermalen worden. Lees morgen eens een goed boek.

Advertenties