Na het succes in China en kritiek in de NYT krijgt Van Quickeborne’s gratis app, waarmee zijn stadsgenoten via de smartphone problemen kunnen melden aan het stadsbestuur , drie nieuwe functies. Daarmee wil Qortrijk een nieuwe vorm van dienstbetoon introduceren. Eerst voor de doe-het-zelvers is er een handige waterpasfunctie, VLD-leden kunnen gelijk gestemde vrienden opsporen en voor wie echt niks verkeerds kan vinden in Kortrijk is er een handige Graffiti-all-over-the-place functie.

 

 

 

Maak met Qortrijk van je smartphone een waterpas

Is het recht of niet?

Elke moderne smartphone komt met een accelerometer: een sensor om te meten in welke positie je smartphone ligt. Smartphones komen al sinds ruime tijd met een gyroscoop, accelerometer en kompas. Ideaal voor spelletjes en navigatie, maar zijn er nog andere toepassingen? Jazeker, een waterpas.

Ben je een schilderij aan het ophangen of moet die muur die je aan het metselen bent recht zijn? Geen waterpas in de buurt? Leg er dan even je smartphone op. Apps als Qortrijk geven je precieze informatie over hoe recht het is (of juist niet).

Ideaal om de zoveelste discussie over hoe scheef een bepaald object hangt direct te beëindigen: je houdt je smartphone met een of twee zijden tegen een bepaald voorwerp en de sensoren in je smartphone doen de rest.

Let wel op: als je smartphone geen rechte randen heeft zal je waterpas niet waterpas zijn. ideaal voor als je al je schilderijen met dezelfde hellingshoek scheef wil hangen.

Qortijk-app krijgt gelijk-gestemd-radar

 

Qortijk heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn app voor iOS en Android. Met Find VLD-voters Nearby vind je andere gelijk-gestemde gebruikers in je directe omgeving.

De dienst is nog niet officieel gelanceerd maar is wel al beschikbaar via de Facebook-website en de iOS- en Android-app. Om hem op je smartphone of tablet te gebruiken open je in de Facebook-app het overzichtsmenu en kies je onder apps voor ‘ partijvrienden zoeken’. Vervolgens selecteer je ‘andere hulpprogramma’s’ en ‘VLD-stemmers in je buurt zoeken’.

De app opent nu de webpagina fb.com/ffn, en schotelt je een overzicht voor van de gebruikers in je buurt die op datzelfde moment de dienst gebruiken. Je kan ze dan meteen als vriend toevoegen. Dat is bijvoorbeeld handig als je iemand leert kennen in een lawaaierige parenclub en Facebookvrienden wil worden.

Stiktu: virtueel graffiti spuiten met je smartphone

 

Met Stiktu neem je een foto van eender wat en die beklad je met tekst, verf, stickers … Als een andere gebruiker hetzelfde onderwerp fotografeert krijgt hij je creatie te zien.Stiktu werd ontwikkeld door het team achter de populaire Qortrijk-app .
Zo kun je bijvoorbeeld een bekend standbeeld in Kortrijk van een snor of andere lichaamsbeharing voorzien. Als een andere gebruiker hetzelfde standbeeld inscant krijg hij je creatie te zien. Het resultaat komt trouwens ook op je Stiktu-profiel terecht en je kan het delen met je vrienden op Facebook en Twitter.

Stiktu is ook een sociaal netwerk op zich. Zo kun je andere gebruikers volgen, foto’s liken en er op reageren. De app biedt ook een ranglijst met de foto’s met de meeste likes en een overzicht van de meest recente creaties.

Stiktu is gratis beschikbaar voor zowel Android als de iPhone, iPod Touch en iPad

Advertenties