Tags

, , , ,

93-jarige uit Ranst maakt politiek debuut bij Groen (deredactie.be)

zo 02/09/2012 – 16:08
Groen Ranst heeft de kandidaten bekendgemaakt waarmee de partij naar de kiezer trekt. Opvallend: Elisabeth Claes (93) maakt haar debuut vanop de 24e plaats. Gemeenteraadslid Luc Redig is lijsttrekker. Ex-schepen Dirk Van Nimwegen duwt de lijst.

Even de tekst fileren:

1.Je bent nooit te oud om iets nieuws te proberen, moet Elisabeth Claes gedacht hebben toen ze zich kandidaat stelde.

2. De gepensioneerde is al enkele jaren met pensioen, maar ambieert nu voor het eerst in haar leven een zeteltje in de gemeenteraad. Met haar 93 jaar is ze een van de oudste kandidaten in Vlaanderen voor de verkiezingen.
3.Nog opvallend: het leeftijdsverschil tussen Elisabeth Claes en Lotte Van Camp (18), de jongste kandidate bij Groen, is 75 jaar. 
4.“Maar dat Elisabeth op onze lijst staat, is zeker geen stunt,” zegt lijsttrekker Luc Redig. “Zij is in het verleden al een paar keer op onze nieuwjaardrinks verschenen.
5.Het is belangrijk om als partij ook de stem van de senioren te vertegenwoordigen.”

En nu uitbenen:

1. “Moet gedacht hebben” is een klassieker onder de valse tekststarters. Te lui om een quote te krijgen bedenkt de journalist er zelf een en daarvoor graait hij in de stapel gemeenplaatsen annex spreekwoorden. De kans om even te duiden hoe gemeentelijsten met bekende politici, babes, witte konijnen, gehandicapten en nu ook hoogbejaarden getruffeerd wordt, legt de schrijver naast zich neer.

2. De gepensioneerde is al enkele jaren met pensioen, enkele jaren? Uit de titel weten we dat de kandidate 93 is. Dus minstens al 30 jaar. Onder enkele jaren zou kunnen begrepen worden tussen de 5 en de 10 jaar en niet drie decennia.

3. Het gebruik van de komma’s zorgt hier voor verwarring: even lijkt het of de jongste kandidate 75 is. Kunnen wij nog zelf wel rekenen, nee de journalist heeft dat voor u gedaan en al die vlijt moet hij in één zin kwijt.

4. U begrijpt dat dit juist wel een stunt is: Het volstaat enkele keren op een nieuwjaarsreceptie te verschijnen om op een lijst gedropt te worden.

5. En u komt de uitsmijter: die mevrouw staat op een onverkiesbare 24ste plaats en moet daarmee de stem van de senioren vertegenwoordigen. Als je senioren een stem wil geven dan zet je ze op een verkiesbare plaats, als je hun stem wil nemen dan flikker je ze gewoon iets verder dan halfweg.

Advertenties