Tags

, , , , , , , ,

english click here bailiff rings house explodes

In de gemeente Paliseul, in de buurt van Bertrix is woensdag een deurwaarder, die een uitdrijvingsbevel moest uitvoeren van een kale kermis teruggekomen. Het huis ontplofte toen de wetsman aanbelde. Kwaad opzet is niet uitgesloten.

De deurwaarder belde vorige woensdag aan bij een huis in de rue Chaffour waar een familie Senegalezen gehuisvest was. Na een procedure voor de vrederechter had de eigenaar bekomen dat zijn huurders wegens onderbetaling het huis uitgezet zouden worden.
De deurwaarder was vergezeld van een slotenmaker, een politieagent en twee werkmannen. Onmiddellijk na het aanbellen weerklonk een harde knal en barste het hele huis uit zijn voegen. De deurwaarder en zijn gezelschap werden letterlijk weggeblazen. Het viertal werd naar een hospitaal overgebracht. Als bij geluk kwamen de politieman en de werklui er met de schrik van af. De deurwaarder echter verkeert in shocktoestand en heeft ernstige breuken aan armen en benen . Hij verkeert evenwel niet in levensgevaar. Vermoedelijk heeft het indrukken van de bel een vonk veroorzaakt en was er in het huis gasophoping. Er bevond zich niemand in het huis maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Het parket is ter plekke afgestapt, heeft wat er van het huis rest verzegeld en zoekt naar sporen van eventueel opzet.

Advertenties