Tags

, , , , ,

Michelle Martin,  kaf op de huichelkorenmolen. Het maakt niet uit wat een takkewijf annex crimineel ze geweest is. Is assisen tot de bodem gegaan voor de strafvordering, kun je hier tot 500 jaar veroordeeld worden en waarom niet.

En er ook nog even aan herinneren dat als Dutroux binnen 15 jaar vervroegd vrijkomt ik hem met een bos bloemen zal opwachten aan de gevangenispoort na eerst even de kamercommissie justitie in de zeik gezet te hebben. Als vijftien jaar niet volstaan om een wetje te verzinnen dat Dutroux in ‘t cachot kan houden dan moeten ze niet huilen.

 

Wat mensen wel eens uit het oog willen verliezen is dat ‘de wet’ in wezen en om te kunnen functioneren boven alles verheven is. Wij hebben de wet uitgevonden als iets dat vast en onveranderlijk is (behalve bij wijziging en dus stemming in het parlement). De wet kan door zijn onverbiddelijke logica een enkele keer absurd zijn maar meestal dient hij blindelings het nut van het algemeen en zorgt hij ervoor dat de rechtsstaat functioneert.

 

 

 

Advertenties