Tags

, ,

U bent een Duitse prins in Engeland en op een dag krijgt u een mail van een organisatie die zich voorstelt als “Het Voorlopig Bewind“. De teneur is de volgende: wij zitten hier al een tijdje met een bufferstaatje en er is nog altijd geen koning die het grondgebied is komen opeisen. Als we tegen 21 juli geen koning hebben dan wordt ons nieuwe land eigendom van de burgers. Ons voorstel is het volgende: U landt op het strand van Depanne en wij staan daar klaar om u te ontvangen en u naar uw toekomstige paleis te begeleiden. Getekend Charles Rogier.

Wat zou u gedaan hebben? Inderdaad u zou de betreffende mail onmiddellijk doorgestuurd hebben aan Interpol met een blindcopy aan info@ecops.be. Wie trapt daar nu in? Leopold van Saksen Coburg. In Depanne aangekomen krijgt hij een copie van het contract. Het schip waarmee hij aangekomen is heeft al rechtsomkeert gemaakt en pas in Laken leest hij wat voorwaarden zijn voor dit superaanbod. Hij wordt koning en moet volstrekte neutraliteit aanhouden, al zijn handelingen en uitspraken worden gedekt door de regering. Voor de rest is het lintjes doorknippen, overstroomde gebieden bezoeken en in geval van oorlog wordt hij meteen aanvoerder van de troepen.

There is no way back want Marie Louise heeft ondertussen al haar serviezen en koffers uitgepakt en kan al aardig ” mais c’est fantastique” kraaien. De eerste audiënties dienen zich aan, Hij en zijn vrouw worden overal feestelijk binnengehaald, de adviseurs van de Societé Générale lopen zijn drempel plat en zijn Frans wordt alsmaar beter. De nv België spoort aardig in het Industrieel Tijdperk. The sky lijkt de limiet en in de wieg ligt al een opvolger die ze voor de grap Leopold II noemen.

Op zijn vijfde leest II hij al ” De Leeuw van Vlaanderen” en aan wie vraagt wat hij later wil worden, antwoord hij de ene keer architect, de volgende keer ontdekkingsreiziger en soms ook wel eens : “eerste minister”. Knap baasje. Sauve qui peut.

Belgie dat virtuele koningrijk is even later,onder II, de dot.com van de negentiende eeuw. Leopld II zou als hij nu geleefd had niks gebouwd hebben behalve een website. Bij gebrek aan dat virtueel wingewest begint hij een second life in Afrika. De sitename van II? http://www.polddebouwer.co.be.

Nu kunnen we natuurlijk voor al nakomlingen een sitename bedenken. http://www.Leo-zonderland-III.co.be,www.marche-ls-femmes.co.be,www.bouwdewijn-met-de-ijzeren-wil.be, maar laten we even de sprong maken naar de troonopvolger. http://www.filipdezwijger.be, wat dunkt U, een beetje geuzennaam mag toch wel? En als baseline: “ Point n’est besoin d’espérer pour entreprendre ni de réussir pour persévérer.” Gejat van, jawel….Willem de Zwijger.

Advertenties