Tags

, , , ,

Albert Dekaesstecker fixer van Karl Vannieuwkerke en Michel Wutys en ook ons aanspreekpunt in de tour 2012 zit in volle voorbereiding voor het eindverslag van de tour. Net de hand aan het leggen aan het wedstrijdverslag van de laatste rit van de Tour de France. Of we vijf minuutjes kunnen wachten want de winnaar komt net in de rechte lijn de Champs Elysées op voor de vijfde en laatste doortocht. Als we willen kunnen we meelezen over de schouder.
“Het is een van de bekendste winkelstraten ter wereld. De straat is 1910 meter lang en 71 meter breed. Op deze straat kun je niet alleen winkelen, maar ook een aantal kunstwerken bekijken. Een goed voorbeeld is de Arc de Triomphe. Andere bezienswaardigheden om en nabij de Champs-Élysées zijn Grand Palais, Petit Palais, Musée du Louvre en Place de la Concorde. Ondertussen heeft Froome bijna de eindstreept bereikt, die heeft een gat geslagen nog groter dan de scheur in de broek van ….

-Sorry dat ik u even onderbreek maar er zijn op zijn minst nog drie ritten te rijden en….

-zeer zeker maar we weten al anderhalve week dat Wiggens de tourtitel pakt, wie groen en wit of bolletjes heeft. Alles weten we, de tour is over en de enige vraag die iedereen nog een beetje begeestert is wie pakt het klassement voor het mooiste gevallen gat, de troulotte. U weet toch dat Wiggins zijn koffers pakt en genoegen neemt met een morele overwinning. Professor Higgins laat Eliza Froome vrij baan tot Parijs.

-Froome moest toch wachten tot volgend jaar?

-Wel bij de aankomst gisteren op Peyragudes heeft Froome Wiggens iets teveel zitten jennen om daarna de sprint in te zetten voor een etape die hij zo had kunnen winnen van Valverde. In de bus van Team Sky is het vervolgens tot een uitbarsting gekomen van Bradley die het spel niet langer wenste mee te spelen. Die wou al meteen opstappen maar doet dat pas na de rit naar Brive–La Gaillarde.

-Wordt dat dan gecommuniceerd naar de buitenwereld toe, een persconferentie…

-Dat zal niet eens nodig zijn. Kijk Team Sky is er na de Peyragudes pantomime van Froome als de dood voor dat die nog andere trucjes van de foor gaat bovenhalen. Op die col is dus een limiet overschreden. De twee rivalen hebben strootje moeten trekken voor wie een gooi zou doen voor de schoonste valpartij…

-Wiggens pakt én zijn koffers én de gatenbroek

– helaas wel…
.

Advertenties