Tags

, , ,

Onze tourverslaggever Albert Dekaesstecker zit zo als u weet in Noord-Frankrijk als tourfixer voor de VRT en ook deeltijds om zijn eigen participatie in ASO, organisator van de tour, te verzilveren. Tijd voor een Q&A en hoe het zit met de testimonial voor de Maroilles-kaas op de kasseien van Paris-Roubaix.

– U hebt een lucratieve deal kunnen sluiten met Amaury Sport Organisation die de tour organiseert?

– wel door de parlementaire vraag die gesteld is aangaande verborgen reclame in de VRT-verslaggeving moest ik wel voor die oplossing kiezen. De inkomsten van testimonials, product placement en infomercials gaan nu officieel naar ASO en daar beur ik een bescheiden commissie op. De commentaar van Wuyts en De Cauter gaat via het relaiscenter van de ASO in Parijs en daardoor functioneert de VRT zo ongeveer als een piratenzender buiten de territoriale wateren. Als Wuyts een relais&chateaux of een restaurant aanprijst dan valt dat niet onder de Belgische reclame-wetgeving. Idem dito voor Vive le Vélo waar Karl dus naar hartenlust wijn, kaas en oesters kan laten aanrukken. Als het niet was van die tourtafel uit Torhout

– Hoezo, die tafel is toch dik oké?

– Dik oké? Mon oeil, daar zitten twee enorme gaten in. Wie zet zoiets op poten? Pour éviter les dessous-de-table. Reken maar van yes. In Boulogne-sur-mer is een degustatie van fruits de mers voorzien en toch wel geen enkele plateau te vinden zeker die groot genoeg is voor die gaten.
En nog iets, binnenkort is Linda De Win te gast bij Karl . De Win is van nature bijziend en onderging hiervoor in 1993 een laseroperatie aan één oog, die mislukte. Hierdoor heeft ze netvliesproblemen en een groot dioptrieverschil tussen beide ogen. Dat wordt dus een ramp, nee dat is er om vragen.

– Over gaten gesproken, u hebt ondertussen een licentie genomen op de gatenbroek van Lancaster?
– Ja die gatenbroek is een hit geworden op twitter en via ASO komt er dus ook een klassement voor de renner die het mooiste gat rijdt. Naast de gele, de groene en de bolletjestrui is er nu ook de troulotte. Gisteren het ontwerp gefaxt naar een fabriekje in Bejing, worden morgen geleverd. De gatenbroek wordt tendance nog voor we de naturistenstranden van le Cap d’Agde bereiken. Gij zult staan zien. Moins que nu plus que nu, hoe minder bloot hoe bloter. Kijk dat is een opsteker want de overheadkost is ook niet min.

-Hoe staat het met de ” Iedereen valt op Maroilles”-actie?

-Wel, anderhalve kilometer kasseistrook insmeren met volvette pâte mole is geen sinecure. Wij hebben de kaas moeten mengen met douchegel van Le petit Marseillais omdat dat iets beter verdeelt en smeert. Alleen hopen we dat het niet stortregent tijdens de rit naar Boulogne anders riskeren we een stevige schuimontwikkeling dus hebben we met LPM een pre-akkoord gesloten voor een eventuele infomercial: “Le petit Marseillais: iedereen om zeep!”. Het kan vriezen, het kan dooien maar ook daar is de buit zo goed als binnen. Maar nu moet ik mij even concentreren op de teksten voor Michel, de tour begint morgen in Orchies.

Advertenties