Tags

, ,

Image

De oudste deelnemer die in 2010 in Rotterdam aan de start kwam van de Tour de France wasChristophe Moreau. De Fransman was 39. Ook de eer van de meeste deelnames moeten ze aan Moreau laten. Die zit net als de 37-jarige George Hincapie en Stuart O’Grady aan veertien Tourdeelnames.
In 2007 maakte Moreau een spectaculaire valpartij mee tijdens de incidentrijke rit Marseille-Montpellier.  In die rit  valt Vinokourov zich meteen een scheur en een gat van Pluto. Moreau blijft na contact met het asfalt over met drie gaten op de linkerbil die ogen als lingerie van bij Eddy Lipstick’s Pornopaleis. Het incident maakt geschiedenis want de tourleiding besluit naast de gele, groene en bolletjestrui ook een klassement in te voeren voor de meest spectaculaire valpartij. Die wordt beloond met de gatenbroek ofte Troulotte. Moreau wint dat jaar het eindklassement. By the way Moreau is de zoon van Jeanne Moreau, uit haar relatie met Jules en Jim.
In deze tour wordt het mooiste valpartij-klassement virtueel aangevoerd door Valniche Alberto Kontador,Die kwam ten val en verspreide meteen een foto van zijn gehavende bil via Twitter. Veel last had de hardrijder blijkbaar niet van zijn val
Ondertussen is de troulotte een hebbeding en tendance geworden op de stranden van de Franse rivièra: echt een broek die het gat in zichzelf en in de markt gevonden heeft.  Sète is het dorp van Brassens. En daar hebben de Brassensfan de gatenbroek meteen omgedoopt tot ‘La culotte de Charlotte’ uit het gelijknamige chanson:

Je n’sais pas
`
Si je dois baiser Charlotte

Ou embrasser Sarah.

Charlotte a de délicieuses troulottes,

Sarah a de beaux bras.
Je n’sais pas

Si Charlotte sans troulotte

Est mieux qu’Sarah sans bras.

Si c’est la troulotte qui me pilote

Voyez mon embarras.


Voor de aardigheid Cancelara zou zeer gaarne  de gatenbroek veroveren in Parijs. Hij valt daar gewoon voor.

Advertenties