Tags

, , , , ,

Il calcio, klinkt als een klap. Forza, la Squadra allemaal marsmuziek terwijl de Azurri teren op het bloed, goud en tranen . Opera.Verdi kon een aardig stukje voetballen, Puccini hield er een voortreffelijk balbezit op na en Bellini  was O mio babino caro  een goalengetter. Aria’s waren voortreffelijke dribbels en een enkele keer een uithaal vooraleer de prima donna op doel afging maar het buitenspel bleef meestal beperkt tot een partituurslip in de orkestbak. Strafshoppen worden buiten De Walkure en Don Giovanni nauwelijks genomen.

Voetballers zijn halfgoden die met spitspoesen, soubrettes en presentatrices van Canale Cinque verkeren,goede doelen dienen en kankerpatientjes blijmaken met een bezoek. Alhoewel goden en ballerini op het veld. Pakweg geen verschil tussen San Siro en la Scala. Neem nu Buffon, aardige bariton die ze pakt in de laagste ladder, Balotelli onvoorspelbare soprano met coloratuur en Pirlo een tenore: Pavarotti al pallo, de hoogste noot.

Wel beducht voor de Ring en het Wagnergehalte van de Mannschaft. Catenaccio tegen Siegfriedlinie, Walkure vs. Slavenkoor.

Götterdamerung of La Forza del Destino?

Advertenties