In de Amerikaanse staat Massachusetts is de federale politie binnengevallen bij een gezin in de stad Springfield. De politie zocht een negentienjarige die verzuimd had zich te melden voor de militaire dienst. Ter plaatse konden ze vaststellen dat dienstweigeraar Joseph Ridle nog steeds borstvoeding kreeg en nauwelijks aan lopen toe was. Joseph is een kleuter van anderhalf jaar en is helemaal nog niet aan legerdienst toe.

De strijdkrachten gebruiken bij de werving van rekruten steeds meer databases omdat niet alle Amerikanen ergens officieel registreerd staan. Klantenlijsten van Starbucks, McDonalds en andere populaire bedrijven die een tienerclienteel aantrekken worden druk gescreend. In het geval van peuter Joseph gaat het waarschijnlijk om een intekenactie voor een of andere promo-stunt waarbij de kandidaat zijn hele familie, inclusief de jongste telg, aangemeld heeft met vervalste indentieitsgegevens om des te meer kans te maken op de te winnen prijs.

De broer in kwestie loopt de kans op te draaien voor de door de legerleiding opgelopen schade en baby Joseph moet nog eens een hele procedure doorlopen vooraleer hij definitief geschrapt wordt van de recrutenlijst. Een keer je in de administratie ingevoerd wordt is het zeer moeilijk om de procedure ongedaan te maken. Jospeh Ridle staat voorlopig geregistreerd als ‘geweigerd’ maar kan wel opgeroepen worden in geval van hoogdringendheid als ambulancier of kok.

Advertenties