Tags

, , , ,

De laatste Belgenmop? . Vorige vrijdag om half twee biedt zich bij  bij de vertrekbalie van Transavia in Schiphol een Vlaams koppel aan. Ze hebben  een budgetvlucht geboekt  en er doet zich een probleem voor met de bagage. Naast hun koffers is er ook een buitenmaatse grote doos in te checken. En niet alleen overschrijden ze daarmee het toegestane gewicht maar ook de reglementair toegelaten afmetingen.

Op de vraag wat de doos precies bevat krijgt baliebediende Nelleke Bomans te horen dat het echtpaar zijn flatscreen heeft meegenomen “om damme zeker wille zijn da wij daar VTM kunne pakke”.  Het kost haar vervolgens engelengeduld en het in bedwang houden van haar slappe lach om uit te leggen A. dat er bijbetaald zal moeten worden en vooral B. dat televisie misschien in België maar op Gran Canaria zeker zo niet werkt.

Uiteindelijk is vlucht HV661 om half vier met het ontgoochelde echtpaar maar zonder VTM kunnen vertrekken.

VTM is de populaire commerciële zender in Vlaanderen. Maar ook in Nederland blijken heel wat vooral oudere mensen nog te denken dat alles in de doos zit. Uit een recente enquête blijkt ook dat televisie nog beschouwd wordt als één grote keet ergens in Hilversum waar de NOS, RTL, SBS en Veronica broederlijk het huis en de programma’s delen met inbegrip van een hoop wereldsterren en soapvedettes die dagelijks in de studio’s langslopen.

(bron: De Gelderlander)

Advertenties