Tags

, , , ,

 


De rijksvoorlichgtingsdienst  meldt dat de veiligheidssituatie voor Nederlanders  in Europa , over het algemeen goed is. De ons omringende buitenlanden blijven evenwel een riskante toeristische bestemming. Landgenoten worden daar alsmaar meer uitgelachen of lastig gevallen met ridicule opmerkingen over de prestaties van ons nationale elftal in het vorige wk en het forfait bij het ek in Frankrijk. Door de lidstaten zullen campagnes opgezet worden om een einde te maken aan de activiteiten van spotzieke inlanders en toeristen, de zogenaamde “Dutchers”, die nederlanders nodeloos foppen, uitlachen of jennen.

Omwille van mogelijke pesterijen door Duitsers, wordt het sterk afgeraden via Luxemburg en Basel naar het Zuiden te rijden. Nederlandse chauffeurs worden daar toeterend in de tang genomen door blitze BMW’s en Mercedessen.  Op picknickplaatsen langsheen de Autobahn worden caravans vaak van wielklemmen voorzien als de eigenaars een plaspauze nemen. Dit is blijkbaar een revanche voor de klem die oranjesupporters op de Duitse spelersbus achtergelaten hebben tijdens het vorige WK, en dat ze het wel “gewustt haben”.
Aangeraden wordt de route via het neutrale Belgie en Frankrijk te nemen. Het beste nog kan men nog het vliegtuig nemen. Luchtvaartmaatschappijen passen strikte regels toe die het jennen van Nederlandse onderdanen ontmoedigen (strikt verboden tijdens landen en opstijgen, op straffe van uitzetting). Aldus nog Buitenlandse Zaken.

Advertenties