Het is zeer de vraag waarom God de MIchelinster heeft laten uitvinden door een verzameling aanstellers die blue saignant en bien cuit fezelen terwijl het natuurlijk gewoon Bien Bruléé moet zijn of helemaal uitgerookt als je maar niets proeft van wat er oorspronkelijk was. Ja gewoon flink geblakerd zo dat je kan nablussen met pils en rosé.

Geen tomaten meer in de supermarkt, een kale plek in de vers-afdeling en de droge klik van buurman’s speciale bbq-aanvuurwapen dat de briketten moet doen ontvlammen. Delhaize die de vierde brochette gratis in de aanbieding had en een speciaalzaak die de gerechten van een wereldkampioen bbq-en in het zonnetje zette. Niet toevallig een keten die ‘voor tuin&dier’ in de ondertitel voer, de tuin uiteraard en het dier dat in elke echte man -goedweerwolfsgewijs-ravage houdt. In Syrië konden ze het schudden daar had de regering nog net voor het sper-vuur zijn slag geslagen, goed wetend dat zelfs een kinderslachting niet op had gekund tegen een berg brochettes.

Verbrandebrokjesdag was aangebroken, in kelders en garages werd voldoende materiaal getast om er een boerenkrijg mee te winnen en hier en daar werd een Oklhomalocomotief aangesleept , annex een keukenbatterij wat allengs de indruk wekte dat het dak samen met de vloerbekleding weggewaaid was want voor de rest stond er een volledige open keuken in het gras. In de storm was ook de garderobe gesneuveld en de overlevenden hadden alleen nog wat t-shirts en hawaihemden kunnen achterover slaan en natuurlijk de stereoketen. Mannen die in het ware leven driedelige pakken torsen zijn bij deze nauwelijks te onderscheiden van straatkeerders, staalgieters of kolenputters: in het zweets hun aanschijns zijn ze God gelijk en te beklagen: their reputation is at ‘steak’.

Het is zeer de vraag waarom God de MIchelinster heeft laten uitvinden door een verzameling aanstellers die blue saignant en bien cuit fezelen terwijl het natuurlijk gewoon Bien Bruléé moet zijn of helemaal uitgerookt als je maar niets proeft van wat er oorspronkelijk was. Ja gewoon flink geblakerd zo dat je kan nablussen met pils en rosé. Manlief legt alles te sissen. Steak them high an make them fly en straks vinden we achter de rododendrons genoeg om een Biafraans dorp boelemisch te laten worden. De jaarlijkse fuck-mijn-ecologische-voetafdruk-dag is het cement van menig huwelijk. Dankzij de bbq morgen geen gezinsmoorden in het Laatste Nieuws, hoogstens wat derdegraads bezoeken aan het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.

Verbrandebrokjesdag …it ain’t the meat it’s the motion

Advertenties