Tags

Ze zijn er, lekker en onvergelijkbaar zoals ze geuren uit de oven

Abrikozentaart

kruimeldeegtaart met abrikozen
moeilijkheidsgraad : tamelijk/duur 60′

voor het kruimeldeeg
100 gram ijskastharde boter in vlokken
200 gram zelfrijzende bloem
1 ei en 1 eierdooier
70 gram suiker
• bloem in kom botervlokken bijvoegen en in de bloem verkneden
• suiker en eieren toevoegen en verder kneden tot een consistent deeg (dat nauwelijks nog aan de vingers kleeft, zo niet wat bloem toevoegen)
• deegbol in plasticfolie wikkelen en half uur laten rusten op koele plaats

ondertussen:
• 10 abrikozen wassen, doormidden snijden en ontpitten
• papje maken van 25 cl room, 1 soeplepel bloem, 1splpl poedersuiker
• eventueel drie stengels rabarber gaarstoven met suiker naar smaak
• eventueel 150 cl vanillevla klaarzetten

vervolgens (na half uur):
• deeg uitrollen tussen twee foliebladen en schikken in taartvorm, met de vingers uitduwen van centrum naar rand: je taart moet een kraagje hebben!
• taartdeeg tien minuten in oven van 200 graden

en dan:
• papje uitstrijken
• of vanillevla uitstrijken
• en/of rabarber uitstrijken
• halve abrikozen in de taart zetten en met griessuiker bestrooien

terug in de oven 180° ruim een half uur
even laten chillen en eens lauw al te eten met een flinke lepel slagroom…

Advertenties